Legyünk felkészülve a poloska elleni védekezésre!

Poloska elleni védekezés

Az idei évben nagyon sok helyen jelentek meg a vándorpoloskák, amelyek aztán kellemetlen szagot hagytak maguk után. Számos módon tehetünk ellenük, de mind sikertelenül. Megfelelő odafigyeléssel a poloska elleni védekezés mégis könnyedén megoldható.

A mechanikai akadályokat érdemes kiegészíteni olyan készítményekkel, amelyek a rovaroknak kellemetlen, ezért inkább elkerülik azt. Bár meglepőnek tűnhet, a rozmaring, muskátli, repceolaj, citromfő kivonat kiegészítve egy kevés guargumival, a poloska elleni védekezés alapjaként szolgálhat. Az így kialakult illat az embernek kellemes, de a poloska egyáltalán nem tolerálja és inkább elkerüli.

Azokat a helyeket kell befújni vele, amelyek veszélyeztetettek. Idővel elveszíti a hatását a készítmény, ezért ilyenkor muszáj megismételni a műveletet. A poloska elleni védekezésre nem árt ismételten felkészülni, mert ha az őszi roham véget is ért, a tavaszi még csak ezután kezdődik. Gondoskodjunk arról, hogy otthonunk teljesen védve legyen ezen szempontból!

Print Friendly, PDF & Email