Forma 1 2013! Itt az idei szezon!

A Forma1 második futamának győztese: Vettel

A Forma1 második futamának győztese: Sebastian Vettel

A Forma 1 2013-ban is elkezdődött, s sokan óriási kíváncsisággal ültek a TV képernyők felé. Ugyanakkor természetesen, elkezdődtek a tippelgetések is, amelyek idén meglehetősen bonyolultak és kiszámíthatatlanok. Tény, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye, a profi elemzők azonban azt állítják, hogy idén nagyon nehéz lesz bármit is előre megjósolni.

Amit idáig mindenkinek sikerült megállapítania az az, hogy az idei mezős meglehetősen szoros lesz, s ez igaz is. Persze az is kétségtelen, hogy a tesztek sem diagnosztizáltak sokkal többet, de mit lehet tenni, a Forma 1 2013-ban ilyen! Sokak szerint idén sok meglepetés vár a Forma 1 rajongókra, ugyanis vannak csapatok, akik titkolni próbálják az új innovációkat, bizonyos csapatok viszont épp ellenkezőleg. Lehetséges, hogy jóval többet mutatnak, mint amit eredetileg tudnak. Érdemes kiemelnünk a Ferrarit és a Mercedest, akik úgy tűnik, hogy idén nagyobb nekifutással indulnak. A Mercedes természetesen azt a negatív hullámot szeretné pozitívvá alakítani, amit az elmúlt három évben idáig még csak részben sikerült, s ez teljes mértékben igaz a Ferrarira is, akik pedig a tavalyi év veszteségeit próbálták korrigálni.

Kétségtelen, hogy az időmérő edzés nem volt felhőtlen, ugyanis a Forma 1 2013-as szezonjának kezdetén is meglehetősen sok volt a csapadék, s ez új kihívások elé állította a csapatokat. Voltak, akik teljes mértékben felkészültek erre a lehetőségre is, de bizony néhányan belebuktak a gumiválasztásba, s ennek hamar meg is lett az eredménye.

Végül is, úgy tűnik, hogy az izgalmas szezon nyitása után, még izgalmasabb folytatásra számíthatunk, így érdemes lesz nézni a Forma 1-et 2013-ban is!

Print Friendly, PDF & Email