A sport közösségformáló ereje

A sport egyyszerre mozgatja meg a testet és a szellemet

A sport egyyszerre mozgatja meg a testet és a szellemet

Férfiak ezrei ülnek a televíziók előtt, amikor egy-egy rangos sport esemény zajlik a világban. A profi sport nem csak a nézők, a szurkolók lekötésének szempontjából játszik azonban szerepet, hanem annál az apropónál fogva is, hogy jelentős összegek rejlenek benne.

A szinte minden országban nagyon kedvelt labdarúgás szeretete már gyerekkorban beleivódik az erősebbik nem képviselőibe, de nem ritka az sem, hogy a hölgyek is előszeretettel szurkolnak kedvenc vízilabda, vagy futball csapatuknak. A sport hatalmas tömegeket mozgat meg világszerte akkor is, ha nem az aktív oldaláról közelítünk a dologhoz. Természetesen egy-egy jelentős sport teljesítményt, karriert látva az átlagember is kedvet és elszántságot érezhet magában ahhoz, hogy elkezdjen sportolni, ezzel egészségesebb életmódot folytatva.

Ha a leginkább népszerű sport fajtákat szeretnénk sorba szedni, a labdarúgás és a vízilabda mellett nem feledkezhetük meg a Forma 1-ről sem, mely évről-évre sokakat vonz a pályákra, és a televízió képernyői elé. A sportág technikai oldala mellett a pilóták kötélidegei és profizmusuk is szót érdemelnek, hiszen ezek nélkül nem örvendene akkora rajongótábornak a Forma 1 világa, mint napjainkban.

Legyen szó tehát akár a labdarúgás során tapasztalt együttműködésről és kitartásról, akár a vízilabda terén elért sikerekről, vagy a Forma 1 izgalmairól, a sport iránti szeretet mind annak aktív művelőjeként, mind szurkolóként képes arra, hogy közelebb hozzon egymáshoz embereket a közös érdeklődési kör kapcsán.

Print Friendly, PDF & Email