A Forma 1 autóverseny sokakat vonz a TV képernyőjéhez

A Forma 1 főszereplői

A Forma 1 főszereplői

Az autóversenyek közül a legnagyobb rangot a Formula-1-es viseli, amely nézők millióit képes a tévék elé ültetni szerte a világon. Az első Forma 1-es versenyt 1950-ben rendezték meg. Igazából a hagyományok mind Európához kötik a versenyt, azonban egyre jobban kezd áttevődni az ázsiai országokba. Ennek az oka, hogy az EU-ban nem szabad a versenyek alatt dohányreklámokat megjeleníteni, ami hatalmas bevételt jelent ennek a rendezvénynek.

A Forma 1-es versenyt lehet tartani városi, vagy speciálisan erre a célra kialakított pályán, melyek mindegyikének szilárd burkolatúnak kell lennie.

Nagyon szigorú szabályai vannak, hogy milyen autó márkák kerülhetnek be a versenybe, melyek alkalmával szinte egy egész kiszolgáló város telepszik a pálya mellé, hogy a nézők ne szenvedjenek semmiben hiányt.

Hatalmas pénz van a Forma 1-es versenyekben. Rengeteg reklám bevétel folyik be, ezentúl annak a településnek, ahol tartják, szintén megnő a vonzereje a verseny alatt.

A televízió minden esetben élőben szokta közvetíteni a Forma 1-es nagydíjat, melyet legalább annyian nem szeretnek, mint ahányak élnek-halnak érte. Sokak szerint elég monoton nézni, ahogyan a versenyautók körbe-körbe mennek több órán keresztül.

Nagyon sok csapat verseng az első díjért cserébe: Renault, Minardi, Lotus, McLaren, Ferrari, Williams, Benetton és még sokan mások.

Sokszor halljuk azt, hogy milyen nagy baleset történt a pályán. Éppen ezek elkerülése érdekében nagyon szigorú szabályok vannak érvényben. A gépkocsiknak, azok alkatrészeinek és a gumiabroncsoknak is szigorú előírásoknak kell eleget tenniük.

Print Friendly, PDF & Email