Az olívaolaj megléte évek óta a kötelező a konyhákban. Nemcsak azért, mert sokoldalú és finom, hanem azért is, mert fantasztikusan jót tesz az egészségnek, nagyszerű a szívnek, az agynak és a gyulladások elleni küzdelemben.
Most azonban, egy új étolaj jelent meg, ami hasonló előnyöket ígér, ráadásul még többet is. Ez a feketeköménymag olaj és egy csokornyi antioxidánst, lenyűgöző tápanyag profilt és hatalmas potenciális egészségügyi előnyöket rejt magában.
Bár a feketeköménymag olaj talán újdonság a konyhában, magukat a magokat már évezredek óta használják, a gyógyítástól kezdve az ételek ízesítéséig. Ha az ilyen olajjal való főzésről van szó, rengeteg lehetőség rejlik benne.
Erős ízzel rendelkezik, így ha valaki nem kedveli ennek az olajnak a kesernyés ízét, akkor más, nagyon ízes hozzávalókat tartalmazó receptekbe is beépítheti. Egyszerű módja annak, hogy a feketeköménymag olaj beépüljön a főzési rutinunkba, ha úgy kezeljük, mint a szezám- vagy dióolajat. De csepegtethetjük salátákra vagy öntetekbe is keverhetjük.