Válassza a tanzanit követ!

Tanzanit

Napjainkban egyre nagyobb a kereslet az egyedi ékszerek iránt, hiszen a nők többsége szereti, ha elismerő pillantásokat kap az új kincse felé, ami teljesen feldobhatja a legegyszerűbb ruházatot is. Nem kell tovább kutakodnia, hiszen a tanzanit kékségével meghódította a különleges ékszerek listáját. Olyannyira nem hétköznapi, hogy sokan még csak nem is hallottak róla, bár ez nem csoda, hiszen csupán az 1960-as évek végén fedezték fel először. Nevét is az eredeti lelőhelyéről kapta, ezt a drágakövet Tanzániának köszönhetjük.

Ha valami sajátos nyakláncot keres egy közelgő eseményre, akkor a tanzanit lesz a tökéletes megoldás. Jellegzetessége abban rejlik, hogy változtatja a színét, ahhoz mérten, hogy miként esik rá a fény, tehát lehet zafírkék, lila, sőt, bordós árnyalatok is megjelenhetnek benne. Aki pedig nem a megszokott ajándékot keresi, az minden bizonnyal egy tanzanit gyűrűvel eléri a célját és igazi meglepetést tud okozni. Egy lánykérés alkalmával érdemes figyelembe venni, hogy a szeretett hölgynek mi a kedvenc színe, milyen igényei vannak.

Az utóbb említett kő is az egyedi eljegyzési gyűrűk listáját bővíti, hiszen ezt a fajta színjátékot nem sok anyaggal érhetné el. Mindenképp érdemes megvizsgálni a lehetőségeket, mielőtt belemenne a vásárlásba, hiszen nem biztos, hogy az első különlegesebb darab lesz a legjobb döntés, a kínálat ugyanis egyre csak nő ilyen téren. A legtöbb esetben az egyedi eljegyzési gyűrűk közül azok válnak be igazán, amelyek személyre szabottan készülnek el. Persze a már meglevő készletben is nagyon szép kivitelezésekre lelhet, így jó ötletadó lehet, ha még nincs egy határozott elképzelése.

Ugyanakkor a gyémánt mellett, rengeteg más drágakő is szóba jöhet, hiszen a jellegzetes csillogás mindegyiknél mást hangsúlyoz ki. Természetesen maga a gesztus, hogy az egyedi eljegyzési gyűrűk közül választott, mindenképp meghozza majd a kellő sikert. A színárnyalatokkal és a formavilággal érheti el a legnagyobb változásokat, ezért ebben érdemes a különlegesség után kutakodni.

Print Friendly, PDF & Email