A hőszivattyúval milliók spórolhatóak meg

Hőszivattyú

Sokaknak okoz fejfájást a fűtés kérdése. Hazánkban rengetegféle módszer található a palettán, de már szinte mindegyikük elavultnak számít. A modernebb megoldási lehetőségek sokakat érdekelnek. A klimaszakaruhaz.hu szakembereit rengeteg kérdéssel keresik meg ebben a témában. A hőszivattyú telepítése egyáltalán nem könnyű, de a tapasztalat azt mutatja, hogy megéri mellette dönteni.

Persze ez csak arra az esetre igaz, amikor a beszerelés magas színvonalon történik. Elsősorban akkor éri meg a telepítés, ha teljes felújításra kerül sor. Egy új ház építésénél szintén érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen. A klimaszakaruhaz.hu weboldalon olvasható, miszerint az engedélyezés sok időt és utánajárást igényel. Szóba jöhet a használati meleg víz előállítása, azonban ehhez venni kell egy külön tárolót. A fűtés korszerűsítése érdekében le kell cserélni a hő-leadókat.

A gépészeti felújítás elvégzéséhez muszáj mélyen a zsebbe nyúlni. Gondolni kell a puffertartály, a termosztát és a mágnes szelep beszerzésére is. A klimaszakaruhaz.hu szerint a garancia csak akkor lesz érvényes, ha a beszerelést egy erre szakosodott cég végzi el. A megrendelőknek számítaniuk kell arra, hogy a padló- vagy falfűtési rendszer kiépítéséhez meg kell bontani az épületet. Ezt követően a felújítások elvégzése szintén pénzbe fog kerülni. Bár a kivitelezés nagyon körülményes lehet, ennek ellenére mégis megéri a hőszivattyú beszereltetése mellett dönteni. Kiváló hatékonysággal működik és igazi zöldenergiát biztosít.

A felvett energia többszörösét képes leadni, a klimaszakaruhaz.hu honlapján olvasható cikk alapján. Nem jelent gondot a nagy hőmérsékleti ingadozás sem. A tapasztalatok szerint, előbb-utóbb megtérül a felújításra szánt pénz. Lehetőség nyílik a kedvezményes villamos tarifa igénylésére a szolgáltatótól. A fűtés költségei körülbelül 30%-kal csökkenthetők. Egy közepes méretű családi ház hőszivattyúval történő felszerelése kb. 2-3 millióba kerül. A klimaszakaruhaz.hu szerint arra is számítani kell, hogy felfordulással jár a korszerűsítés.

Print Friendly, PDF & Email