Gyerekülés minden korcsoportnak

Gyerekülés beszerzése

A közlekedésben való részvétel elkerülhetetlen része az életünknek, ezzel együtt pedig a biztonságvédelem is. Gyermekeink gépjárműben való utaztatása csak szigorú szabályok betartásával történhet. Ehhez a méretüknek megfelelő gyerekülés beszerzése szükséges, amelyeket a magasságuk vagy testsúlyuk szerint osztályoznak.

Az utóbbi osztályozás (ECE-R 44) szerint a következő kategóriák vannak: a 0 csoport, amibe a 10 kg-ig és a 0+ a 13 kg-ig használható babahordozók, esetleg hordozó jellegű ülések tartoznak. Az I csoportba a 9-18 kg súlycsoportnak ajánlott gyerekülések sorolhatóak. Ezek integrált 5 pontos biztonsági övvel vagy pajzsos megoldással készült termékek.

A II csoport a 15-25 kg-ig használható üléseket öleli fel, amelyeknél a legbiztonságosabb megoldás még mindig az 5 pontos rögzítés a 3 pontos helyett. A III kategória a 22-36 kg korcsoportnak szánt ülésmagasítók, amelyek az autó saját 3-pontos biztonsági övével használhatóak. Több kategóriát átölelő, átalakítható gyerekülések helyett, inkább ezek közül válasszunk!

Print Friendly, PDF & Email