Az automata óra működési elve

Automata óra

A karórák manapság újra a fénykorukat élik, és ennek a hatalmas népszerűségnek köszönhetően a gyártók igyekeznek évről-évre megújulni és maximálisan kielégíteni az emberek igényeit. A digitális és a felhúzható darabok mellett, az automata óra is elékelő helyet foglal el a képzeletbeli ranglistán. A szóban forgó termék működési alapelve a mozgás, amit a napunk során végzünk a karunkkal.

A viselése közben végzett mozdulatok éltetik tehát az automata órát, de akkor sem kell kétségbeesni, ha éppen nem áll módunkban folyamatosan lendületben lenni, hiszen a praktikus időmérő rendelkezik egyfajta vésztartalékkal is, ami két napnak megfelelő mozgásmennyiséget jelent.

Abban az esetben, ha esedékes a vásárlás, és még vacillál az óratípusok között, fontos tudnia, hogy az automata típusok jóval pontosabbak az elemes társaiknál. Mi sem bizonyíthatja ezt ékesebben, hogy az egyik legnépszerűbb automata óra márka, a japán Seiko az egyik legkeresettebb név a piacon, amelynek megbízhatósága, pontossága és minősége is világhírű.

Print Friendly, PDF & Email