A műanyag ablak egy életre szól

Műanyag teraszajtó

A nyílászárók minősége mindig kulcsfontosságúnak számít az épületek energiatakarékosságát illetően. Ám mégis sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon jó ötlet-e a műanyag ablak beépítése házilag, különféle barkács módszerekkel.

Első látásra egyszerűnek tűnhet az interneten található leírások és videók alapján, azonban nem árt szakemberre bízni ezt a feladatot, mert könnyen hiba csúszhat a számításokba, amit utólag nehéz lesz kijavítani.

A műanyag ablaknak teljesen vízszintben kell lennie, különben akadni fognak az ablak szárnyai nyitáskor és csukáskor. Manapság már olyan jó minőségű műanyagok léteznek, amelyek kielégítik azoknak az igényeit is, akik inkább a természetes anyagokért rajonganak, mint például a fa. A fakeretes ablakok szintén kifejezetten jól szigetelnek, de csak eleinte.

Azonban ezek több karbantartást igényelnek, illetve hamarabb tönkremennek és csökken a szigetelőképességük. Egy jól beépített műanyag ablak hosszú éveken keresztül megfelelően fog szigetelni, mivel ellenáll az esőnek, szélnek és az erős UV sugaraknak is.

Print Friendly, PDF & Email