A magyar labdarúgás ikonja Puskás Öcsi

Puskás Öcsi a magyar labdarúgás ikonja

Puskás Öcsi a magyar labdarúgás ikonja

Ha valaki meghallja Puskás Öcsi nevét, akárcsak külföldön is, rögtön Magyarországhoz tudja kapcsolni, mint az egyik legnagyobb sportolónkat, aki az Aranycsapat játékosa volt. A hazai labdarúgás fénykorát az 1950-1954 közti időszak jelenti, amikor sora vertük meg a kontinens legerősebb csapatait.  Sajnos 1986 óta a magyar foci válogatott nem tudta bizonyítani a tehetségét nemzetközi versenyeken.

Szinte minden nagyobb városunknak van saját csapata és a szerencsésebbek stadionnal is rendelkeznek. A minőségi labdarúgáshoz szükséges infrastruktúra, vagyis a nagy meccsek rendezésére alkalmas modern épületek terén nagyon rosszul állunk. A fővárosi stadionok nagy része elavult. Egyes szektorok le is vannak zárva a szurkolók elől az életveszély miatt.

Az idei évben indul egy átfogó stadion építési és felújítási projekt, melynek keretében Debrecenben hatalmas sport komplexumot kap. Budapesten is számos létesítmény kerül modernizálásra.

Természetesen a stadionokon túl szükség van képzett játékosokra is. Éppen ezért alakult meg Alcsútdobozon a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. Itt olyan utánpótlást nevelnek a nemzetközileg is elismert edzők a fiatalokból, akik minden bizonnyal fel tudják lendíteni a magyar labdarúgást.

Hazánkban szinte minden településen van futball élet. Még a legkisebb faluban is van pálya, ahol már a legkisebbek is rúgják a bőrt. A legnagyobb szurkolói táborral és anyagi háttérrel a Fradi rendelkezik. Emellett a hazai labdarúgás népszerű csapatai a Honvéd, az Újpest, a Videoton és a Vasas.

 

Print Friendly, PDF & Email