A kreativitást és kommunikációt fejlesztő sztorikocka

Kedvelt sztorikocka

A kreativitásnak a kifejlesztése igen fontos a gyermekkorban. Ezáltal az életben is jobban fognak boldogulni, hiszen sokkal nagyobb lesz a látószögük és mindenben észreveszik majd a kedvező lehetőséget. Pontosan erre fekteti a hangsúlyt a sztorikocka, hogy képesek legyenek önállóan gondolkodni.

A játék lényege, hogy pár roppant egyszerű formából létre kell hozni egy teljesen logikus történetet. Lényegében véve ez a termék egy mesegyár, amin belül rengeteg történetet ki lehet találni, amelyek ráadásul soha sem ismétlődnek. Sztorikocka szabályzata szerint, egyszerre 9 képet szükséges egyetlen mesébe beilleszteni. Csakis ezáltal lehet nyerni, mégpedig úgy, hogy kerek történetet alkotnak, ami lehetőleg szórakoztató és ezáltal a többi játékos is élvezi.

A sztorikocka használata alatt nemcsak a kreativitás fejlődik, hanem a szókincs is, ráadásul a szülők is részt vehetnek benne. Ezáltal a felnőtt kijavíthatja a hibákat és fejlesztheti a kommunikációs képességeket. Arról nem is beszélve, hogy milyen minőségi pillanatokat fognak ezáltal átélni.

Print Friendly, PDF & Email