A hiányzó fog pótlása nem csak esztétikai kérdés

Nem csak a külsőd bánja meg, ha nem foglalkozol időben ezzel a problémával (https://clinident.hu/kezeles/fogpotlas-fogaszati-hiddal/).

Ha sok savas és cukros üdítőt fogyasztasz, akkor előbb vagy utóbb, de meg fog látszódni a fogaidon is. Fiatalabb korban még egyszerűbb változtatni a rossz evési szokásokon, mint idősen a fogakat lecserélni. Nem csak a külsőd bánja meg, ha nem foglalkozol időben ezzel a problémával (https://clinident.hu/kezeles/fogpotlas-fogaszati-hiddal/).

Fontos, hogy időben felismerd a problémákat, mivel a későbbiekben igen csak nagy problémád fog keletkezni abból, hogy nincsenek szép fogaid. A szép fogak a kapcsolatok fejlesztésében is szerepet játszanak. Ha foghiánnyal küzdesz, akkor célszerű a különféle lehetőségeket a weboldalon megtekintened. Ha több fogad hiányzik egymás mellől, akkor célszerű a híd mellett döntened. A hídon lévő műfogak is porcelánból készülnek, amelyek rendkívül tartósnak számítanak. A porcelán ellenáll a savas üdítőknek és ételeknek. Ráadásul a dohányzás és a kávéfogyasztás sem csúfítja meg az anyagot.

Természetesen az idő vasfoga több mint tíz év eltelte után a porcelánon is meglátszik. Azonban cserére bármikor lehetőséged nyílik. A fogászati híd vagy az implantátum jelentik a legjobb megoldást, hogyha a hiányzó fogakat szeretnéd pótolni. Fontos megértened, hogy az sem igazán jó opció, hogyha nem pótlod a hiányzó fogakat. Leginkább a megjelenésre és az önbizalomra van rossz hatással, ha olyan helyen hiányoznak a fogaid, ahol látszik a mosolygásnál.

Ezen kívül a rágóképesség is csökken, hiszen ha olyan helyen harapsz rá valamilyen keményebb ételre, akkor az ínyt felsértheti. Ha túlságosan sok fog hiányzik, akkor emésztési probléma is felléphet, valamint az érintett területen csontleépülés is várható hosszútávon. Lényeges, hogyha egy-két darab fogad hiányzik, akkor félévente látogass el a fogorvoshoz, aki ellenőrizni fogja a meglévő gumók állapotát. Amennyiben több fogad hiányzik egymás mellett, akkor is okos döntés az implantátum, csak időbe telik, amíg a szervezet elfogadja. A szakértők félévet szoktak javasolni, ami elég ahhoz, hogy a szervezet ne lökje ki a bent lévő implantátumokat.

Print Friendly, PDF & Email